How to Choose the Right Facial Cleanser

beuty treatment - beuty stockfoto's en -beelden

Met zoveel schoonheidsproducten op de markt, is het bijna overweldigend om te weten welke items je moet kiezen. Van haarverzorging tot huidverzorging, er is een bijna eindeloze lijst met producten om uit te kiezen. Dus, hoe kunt u het juiste product voor u kiezen? Het hangt allemaal af van uw huidtype en uw huidverzorgingsbehoeften.

Hoewel er zoveel producten zijn die je huid helder en mooi kunnen maken, zijn er ook producten die gewoon in het donker schieten. Als u niet weet waar u op moet letten, krijgt u misschien een product dat uw huid irriteert en pijn doet. Huidverzorgingsproducten die bedoeld zijn om mee-eters voor de gevoelige huid weg te werken, zijn niet altijd effectief. De juiste soort gezichtsreiniger kan u ook helpen bij het bepalen van uw huidtype en de juiste producten die u moet gebruiken.

Het is echter ook belangrijk om te weten dat niet alle gezichtsreinigers effectief zijn voor alle huidtypes. Er zijn een paar producten die mogelijk te hard zijn voor je huid. Ook kunnen producten met acne-verwijderende ingrediënten een betere keuze zijn, aangezien een acne-gevoelige huid de neiging heeft om rood en onzuiver te worden. Als je een gevoelige huid hebt, overleg dan eerst met een dermatoloog om te weten of een product goed voor je is.

Een gezichtsreiniger die veilig op het huidtype kan worden gebruikt, moet geurvrij en niet-irriterend voor de huid zijn. Als je een gevoelige huid hebt, moet je gezichtsreinigers met geuren vermijden.

Als je een normale of drogere huid hebt, kun je een mildere reiniger gebruiken die je helpt een gezonde en stralende teint te behouden. Omdat een normale en droge huid langzamer veroudert dan een vette huid, moet je een product gebruiken dat de olieproductie niet verhoogt. Je hebt ook een gezichtsreiniger nodig die de huid niet strak en schilferig maakt.

Als je een gecombineerde huid hebt, kun je de twee huidtypes mengen. Breng de reiniger gewoon aan op de plekken die lichtjes rood zijn geworden van de puistjes en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afwast. Breng vervolgens een toner aan op je gezicht. Op deze manier kunt u de pH-waarden aanpassen en de roodheid wegwerken.

Het kiezen van de juiste reiniger is eenvoudig, maar hier zijn een paar dingen om te overwegen:

o Houd rekening met de kwaliteit van de reiniger. Het moet goed zijn voor je huid en rijk zijn aan antioxidanten. Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar een reiniger die helemaal natuurlijk is met biologische ingrediënten.

o Kies een reiniger die u zal helpen de dode huidcellen te verwijderen. U moet zich ontdoen van de oude, gerimpelde huidcellen en voorkomen dat u in de toekomst puistjes krijgt.

o Een reinigingsmiddel dat gebruik maakt van bar-alkalische ingrediënten is het beste voor u. Het zorgt ervoor dat uw huid over het algemeen een goede pH-balans behoudt. Dit betekent dat het ook je huid niet beschadigt.

o Zoek naar producten met het label hypoallergeen. Pass Productslon doet geweldig werk door te voorkomen dat uw poriën verstopt raken.

o Zorg ervoor dat de gezichtsreiniger die u kiest gemakkelijk te verwijderen is met minder inspanning en tijd. Er is een grote verscheidenheid aan producten die beweren dat ze vuil en olie kunnen verwijderen, maar meestal laten ze gewoon een rommel achter die je moet opruimen.

o Voordat je een reiniger koopt, moet je deze eerst uitproberen, meestal is deze verkrijgbaar in een kleine sample om mee naar huis te nemen. Zo kunt u zien of u mogelijk een allergische reactie heeft.

o Ongeacht de reiniger die u kiest, neem altijd een klein Razors Choice-monster mee naar huis. Hiermee kunt u de reiniger op uw huid testen, beter controleren of deze geschikt is voor uw huidtype.

o Bonustip: calendula is een geweldige bron van huidverzorgingsbehandelingen op basis van kruiden!